INFO >> HOME

4-1-2018
Erik Prins overleden

Op de website van de WOS stond het bericht dat Erik Prins na een kort ziekbed is overleden. Erik is jarenlang aan de WOS verbonden geweest via het programma LiveAlive. Erik heeft er voor gezorgd dat LiveAlive niet ‘zomaar’ goede rockmuziek voorschotelde aan de luisteraars, maar dat er ook een herkenbaar format was. Denk aan de livetracks die de beide uren openden, de thematracks (bijv. de rock’n’roll track), de nieuwsflashes rond de nummers en ook de vele live bands die acte de presence gaven. We wensen iedereen bij wie Erik een speciaal plekje in het hart veroverd heeft veel sterkte. Moge met de tijd de hoeveelheid goede herinneringen de pijnlijke herinnering aan zijn overlijden overstemmen.

1-4-2015
WOS Live Alive: het doek is gevallen

Op dinsdag 31 maart was het de laatste uitzending van WOS Live Alive. Tijdens de uitzending hebben we iedereen die op welke manier dan ook aan het programma verbonden is geweest uitvoerig bedankt maar vooral veel muziek gedraaid inclusief een aantal opnames van bands die ooit bij Live Alive te gast waren. Tevens hadden we met The Black Veins een spetterende live-band waarmee we Live Alive waardig hebben kunnen afsluiten. Het laatste uur werd ingeleid met een live uitvoering van Europe’s ‘The Final Countdown’ en als laatste volledige track draaiden we ons outtro (Tony MacAlpine’s ‘Violent Machine’) eens een keer helemaal! Het doek is nu echt gevallen. We willen ook op deze plaats nogmaals iedereen bedanken en dan natuurlijk vooral jullie, de luisteraars van Live Alive! Ooit maakte de band Chicago een liedje dat meer softrock is dan hardrock maar in dit geval is het wel erg toepasselijk richting jullie: You’re the Inspiration! Blijf de rock en metal supporten door naar de optredens van de artiesten te gaan en/of hun muziek te kopen op CD of via diensten als Spoify of iTunes. Muziekpubliek en artiesten bestaan niet zonder elkaar! The show must go on!
Het ga jullie allemaal goed.

Ron, namens Live Alive


15-2-2015
Live Alive binnenkort niet langer ‘Alive’ …

Al 18 jaar is Live Alive niet weg te denken van de radio als je een liefhebber bent van rock en metal. Hoewel de teamsamenstelling en de uitzenduren in de loop van de tijd weleens veranderd zijn, bleef een ding constant: de liefde voor de rockmuziek en het streven naar een programma waar jullie, onze luisteraars, iedere week graag naar luisteren. Helaas gaat de WOS vanaf 1 april de avondprogrammering wijzigen waarbij de doelgroep-programma’s zullen komen te vervallen. Niet leuk voor ons, niet leuk voor jullie, niet leuk voor de rockmuziek! Maar de rock en metal muziek zal altijd blijven bestaan en het team zal er ook altijd mee bezig blijven en we hopen jullie ook! Alleen zal het vertrouwde Live Alive geluid niet meer op de dinsdagavond te horen zijn. Voor de komende weken gaan we jullie in ieder geval nog vermaken met jullie programma en daar horen ook enkele live bands bij. Op deze site kunnen jullie hier meer over lezen. Ben je in de gelegenheid, kom kijken nu het nog kan! Gratis en voor niets! Kun je niet zelf langskomen, stem dan af op WOS Live Alive! Live Alive is een begrip geworden dankzij het team en dankzij jullie, de luisteraars. Wie weet zal er in de toekomst toch ooit nog een vervolg komen (en dan lezen jullie dat zeker op deze site, houd deze site in de gaten), maar voorlopig zullen de maanden februari en maart van 2015 de laatste uitzendingen van Live Alive gaan betekenen. Iedere week kun je het horen in de show, maar we willen dat hier graag herhalen: bedankt voor het luisteren en “You know we looooooooooooooove you!”.12-12-2014
Vanaf heden hebben we een nieuw gastenboek, schroom niet uw bericht achter te laten!Iedere dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur bij WOS Radio: LIVE ALIVE!

Live Alive draait om rock in de breedste zin van het woord. Metal, gothic, poprock, crossovers en rockclassics, het komt allemaal aan bod. Het belangrijkste ingrediënt van Live Alive is live muziek. Eén keer per maand staat de uitzending dan ook geheel in het teken van een live optreden van een band uit de regio Haaglanden en/of een (inter)nationale band of artiest. Deze optredens vinden plaats in de WOS in 's Gravenzande. Ook wordt in het festivalseizoen veel extra aandacht besteed aan festivals in de regio, en er komen regelmatig speciale gasten langs. Heb je interessante info? Stuur dan even een mail naar info@livealive.nl .

Live Alive is in het Westland te beluisteren via de ether op 87.6 FM en op de kabel op de frequenties 93.1 (Maassluis, Westland, Midden-Delfland) en 107.9 (Hoek van Holland). Daarnaast is Live Alive natuurlijk wereldwijd te ontvangen via de live stream.

Live Alive wordt gepresenteerd door Tico Prins, Jan Smit, Ron Smit en Gabor Verweij. Het studiogeluid tijdens de live optredens en de opnames daarvan worden verzorgd door Rob van Essen, Jan Wilzing en Marcel Nooteboom. De foto's tijdens optredens en specials worden gemaakt door Iwan de Brabander en Cristel Brouwer.

Live Alive wordt mede mogelijk gemaakt door WOS Radio, Rock Inc., Limb Music, Frontiers Records, Tanzan Music, Mascot & Provogue Records, Locomotive Music, Suburban Records, SPV Gmbh, Angel Air Records, Hard Life Promotion, Rough Trade, Aardschok, Bertus en Piet Deunhouwer (Let it Rock), Richard van Bohemen (webmaster).